We houden toezicht
op alle poorten om onszelf te veranderen
die alleen van binnenuit kan worden geopend.

– Mary Ferguson –
Innerlijk Leiderschap bestaat uit 2 vormen

A. Met het talentenspel
B. Talentenspel & Systeem Dynamiek


Algemeen

Innerlijk leiderschap is een ontdekkingsreis naar je eigen unieke talenten en missie als kompas voor de juiste keuzes en richting in je leven, werk, studie en relaties.

Onze talenten zijn onze aangeboren potentieel, geven kleur aan wie we in essentie zijn, en representeren de bouwstenen van onze (levens)missie. Hoe meer iemand de eigen talenten en missie kent en inzet, des te eenvoudiger wordt het om de dingen te doen die gemakkelijk gaan en gelukkig maken.

Door omstandigheden worden onze talenten aangewakkerd, gedoofd of kunnen ons zelfs saboteren.
Zoals kinderen die op jonge leeftijd te horen krijgen dat ze niet kunnen tekenen, zingen, dansen, organiseren of leren. Terwijl deze talenten diep van binnen wel aanwezig zijn wordt er besloten om er niks mee te doen. Want ik kan het toch niet! Hierdoor blijven talenten onbenut en onbekend.

Als binnen een organisatie of systeem (partners, team, gezin) de afzonderlijke leden hun innerlijk leiderschap nemen, zal de gezamenlijke potentieel en missie groeien en bijdragen tot verbinding, betere samenwerking, harmonie, prettiger (werk)sfeer en een organisatie of systeem dat beter functioneert.

Sinds 2017 heb ik vele klanten naar hun innerlijk leiderschap begeleid met diepgaande veranderingen. Ik gun het iedere persoon, organisatie of systeem om dit minstens één keer te ervaren.

A. Met het talentenspel

Werkwijze

In de vorm van een bordenspel en door middel van imaginatie ga je je unieke talenten ontmoeten en ontdekken hoe ze samenwerken voor je eigen persoonlijke groei, je contact met je omgeving en je bijdrage in de maatschappij, je (levens) missie.

Het Talentenspel bestaat uit twee borden. Het eerste is het Ronde Tafel bord; hiermee beginnen we het spel. Dit dient om je talenten te leren kennen, de onderlinge relaties te zien, en als koning/koningin inzicht te krijgen in hoe jij in je innerlijke koninkrijk regeert.
Het tweede bord is het levensboom bord; dit laat de samenhang en hiërarchie van je talenten zien en is tevens de blauwdruk van je levensmissie.

Het spel is positief intensief. Het maakt de talenten in je wakker waar je energie van krijgt, bewust wordt, steeds meer in je kracht komt en zin hebt om dingen te doen.

Het spel wordt onder begeleiding gespeeld. Het is een inzicht- en integratiespel, en werkt diagnostisch én therapeutisch tegelijk.

Wat kun je daarmee bereiken?

Het spel werkt vanuit het inzicht dat iedereen een levensmissie te vervullen heeft waarvoor hij/zij uiteraard de talenten heeft gekregen. Wanneer we onze talenten dienstbaar inzetten voor het grote geheel, krijgen we alles wat we nodig hebben en kunnen we werkelijk gelukkig zijn.

Voor wie?

a. Volwassenen

Ben je op zoek naar je talenten en/of je (levens)missie, weet je niet of je op het goede pad loopt, mis je inspiratie, ben je het contact met je innerlijke motivatie kwijt, krijg je geen energie van de dingen die je doet, gaan de dingen die je doet moeizaam in je leven of heb je behoefte aan duidelijkheid over de voor jou juiste richting in je leven, studie en/of werk? Dan is het talentenspel een interventie die jou kan helpen om duidelijkheid te krijgen en verandering in je leven, studie en/of werk te brengen.

Wanneer?

Bij levensvragen als;
– Doe ik het juiste werk?
– Welke talenten heb ik eigenlijk?
– Wat is mijn (levens) missie?
– Wat is de bedoeling van mijn leven?
– Wat moet ik met al mijn talenten?
– Hoe komt het dat ik me niet kan ontplooien?
– Keuze uit verschillende beroepsmogelijkheden.
– Ik sta op een kruispunt in mijn leven en zoek richting.
– Hoe word ik gelukkig met mezelf?
– Welke plek moet ik innemen?
– Als hulpmiddel voor sollicitatie, loopbaanbegeleiding, teambuilding of therapie.

Aanpak en tijdsduur

Het aantal benodigde uren is per persoon verschillend. Gemiddeld zijn er 5 tot 6 sessies van 2,5 tot 3 uur per sessie nodig. Afhankelijk van wat we tijdens het Talentenspel tegenkomen en hoe bewust iemand van zijn/haar talenten is. Soms is er tussendoor een coaching sessie nodig om verder te kunnen gaan met het spel.

Aan het einde van elke sessie worden er concrete actieplannen gemaakt om daarmee aan de slag te gaan. Tussen de sessies houden we minimaal 2 weken de ruimte om te integreren en de actieplannen uit te voeren.

b. Jongeren

Als je wil weten wat je wel kan in plaats van wat je niet kan.

Ben je een jongere (11 tot 19 jaar) en ben je op zoek naar je talenten, je (levens)missie/ wensdroom, weet je niet waar je goed in bent en vindt je het moeilijk om studiekeuzes te maken, ben je op zoek naar inspiratie en innerlijke motivatie, krijg je geen energie van de dingen die je doet, gaan de dingen die je doet moeizaam in je leven of heb je behoefte aan duidelijkheid over de voor jou juiste richting in je leven, studie en/of werk? Dan is het talentenspel een interventie die jou kan helpen om duidelijkheid te krijgen en verandering in je leven, studie en/of werk te brengen.

Wanneer?

Bij levensvragen of zoektocht naar;
– Eigen talenten
– Persoonlijke ontwikkeling
– Meer in eigen kracht staan
– Geluk en energie
– Studierichting
– Eigen unieke plek
– Traumaverwerking
– Focus
– Innerlijke rust
– Zelfvertrouwen
– Richting in het leven/ studie/ werk
– Gemakkelijker keuzes kunnen maken
– Authenticiteit
– Stoppen met pesten
– Stoppen met gepest worden

Aanpak en tijdsduur

Een traject bestaat uit een intakegesprek van ongeveer een uur, waarbij ook de ouder(s) aanwezig zijn; daarna volgen twee sessies van elk 2 a 3 uur (op verschillende dagen, maar dat kan ook op één dag) en tot slot een eindgesprek met ouders en jongere.
Aan het einde van elke sessie worden er concrete actieplannen gemaakt om mee aan te slag te gaan.

B. Combinatie; Het Talentenspel & Systeem Dynamiek

Werkwijze

Hierbij beginnen we met het talentenspel en gaan vervolgens stap voor stap over op het opstellen van je unieke talenten en levensmissie. Met een systemische blik en bewustzijn wordt de opstelling met representanten die je talenten en innerlijk leiderschap representeren begeleid. Belemmeringen en thema’s die je innerlijke leiderschap saboteren worden zichtbaar en worden geheeld. Waardoor het verborgen potentieel weer zichtbaar en voelbaar wordt en zich kan manifesteren.

Voor wie?

Ben je benieuwd naar je talenten, wat je (levens)missie is en wil je weten hoe de dynamiek van je eigen innerlijke leiderschap eruitziet? Inzicht krijgen in wat je belemmert om je innerlijke leiderschap volledig te nemen? Hoe de samenwerking en hiërarchie tussen je talenten en je eigen positie als innerlijk leider is? Bij deze werkwijze onthul je de zichtbare en onzichtbare dynamiek van je innerlijke leiderschap en wat je wel en niet nodig hebt om je innerlijke leiderschap volledig te nemen.

Wanneer?

Bij levensvragen als;
– Doe ik het juiste werk?
– Welke talenten heb ik eigenlijk?
– Wat is mijn (levens) missie?
– Wat is de bedoeling van mijn leven?
– Wat moet ik met al mijn talenten?
– Hoe komt het dat ik me niet kan ontplooien?
– Keuze uit verschillende beroepsmogelijkheden.
– Ik sta op een kruispunt van in mijn leven en zoek richting.
– Hoe word ik gelukkig met mezelf?
– Welke plek moet ik innemen?
– Als hulpmiddel voor sollicitatie, loopbaanbegeleiding, teambuilding of therapie.

Wat kun je daarmee bereiken?

Het spel werkt vanuit het inzicht dat iedereen een levensmissie te vervullen heeft waarvoor hij/zij uiteraard de talenten heeft gekregen. Wanneer we onze talenten dienstbaar inzetten voor het grote geheel, krijgen we alles wat we nodig hebben en kunnen we werkelijk gelukkig zijn. De toegevoegde waarde van Het Talentenspel in combinatie met Systeem Dynamiek maakt dat er vanuit een diepere bewustzijn een extra dimensie wordt toegevoegd aan talenten en (levens)missie.

Aanpak en tijdsduur

De begeleiding vindt in 5 stappen plaats:
1. Intake en kiezen van talenten
2. Opstelling van talenten en innerlijke leiderschap
3. Tussentijdse evaluatie en individuele coaching
4. Opstelling van talenten en (levens)missie
5. Evaluatie en eventuele coaching
Het aantal benodigde uren is per persoon verschillend. Afhankelijk van wat we tijdens het Talentenspel tegenkomen en hoe bewust iemand van zijn of haar talenten is.

Aan het einde van elke sessie worden er concrete actieplannen gemaakt om daarmee aan de slag te gaan. Tussen de sessies door houden we minimaal 2 weken de ruimte om te integreren en de actieplannen uit te voeren.

Innerlijk Leiderschap met het Talentenspel en Systeem Dynamiek duurt enkele dagen of dagdelen. De planning van de dagen en tijden kan in onderling overleg worden vastgesteld. Voor meer informatie kunt u onderstaand aanmeldformulier invullen.

Aanmelding

Na aanmelding volgt een intake gesprek waarvan het eerste half uur gratis is.

    Kies datum of selecteer anders: