Groepsleiderschap is de som
van de innerlijke leiderschap van de
individuele leden van de groep.
Groepsleiderschap bestaat uit 2 vormen

A. Met het talentenspel
B. Talentenspel & Systeem Dynamiek

Algemeen

Groepsleiderschap is een ontdekkingsreis voor organisaties, teams, partners en gezinnen met als doel: bewustwording, integratie en inzet van alle talenten in de groep met een gezamenlijke missie.

Onze talenten zijn onze aangeboren potentieel, geven kleur aan wie we in essentie zijn, en representeren de bouwstenen van onze (levens)missie. Hoe meer iemand de eigen talenten en missie kent en inzet, des te eenvoudiger wordt het om de dingen te doen die gemakkelijk gaan en gelukkig maken.

Door omstandigheden worden onze talenten aangewakkerd, gedoofd of kunnen zelfs saboteren.
Zoals kinderen die op jonge leeftijd te horen krijgen dat ze niet kunnen tekenen, zingen, dansen, organiseren of leren. Terwijl deze talenten diep van binnen wel aanwezig zijn wordt er besloten om er niks mee te doen. Want ik kan het toch niet! Hierdoor blijven talenten onbenut en onbekend.

Als binnen een organisatie of systeem (partners, team, gezin) de afzonderlijke leden hun innerlijk leiderschap nemen, zal de gezamenlijke potentieel en missie groeien en bijdragen tot verbinding, betere samenwerking, harmonie, prettiger (werk)sfeer en een organisatie of systeem dat beter functioneert.

Sinds 2017 heb ik vele klanten begeleid met diepgaande veranderingen. Ik gun het iedere persoon, organisatie of systeem om dit minstens één keer te ervaren.

A. Met het talentenspel

Voor wie en wanneer?

Als organisatie of systeem (van mensen) is het de bedoeling om gezamenlijke doelen te behalen. Als verantwoordelijke wordt je beoordeeld op het behaalde resultaat terwijl je afhankelijk bent van de bijdrage van de individuele leden binnen het systeem. Vaak zit er meer potentieel in een ieder in het systeem wat onbenut blijft.

Werk je samen in een groep of maak je deel uit van een systeem zoals een (samengesteld) gezin. Ben je (eind)verantwoordelijke zoals; directeur, leidinggevende, toezichthouder en mis je de onderlinge verbondenheid en synergie tussen de mensen. Afspraken worden niet nagekomen en doelstellingen worden niet gerealiseerd. Heb je de indruk dat er meer potentieel in de groep zit dan er uitkomt? Dan is het talentenspel een interventie die jou en je groep of systeem kan helpen om op een nieuwer en diepere manier met elkaar te verbinden, elkaars potentieel te zien en in te zetten, gezamenlijke doelen te behalen en tijd en energie te besparen.

1. (Samenwerkings)partners
2. Organisaties en teams
3. Gezinnen

Wat bereik je ermee?

Het Talentenspel wordt ingezet bij talentontwikkeling en organisatieontwikkeling, voor betere samenwerking en teambuilding; het ontdekken van eigen talenten en die van je collega’s, partner of kinderen waardoor er effectief gebruik gemaakt kan worden van elkaars talenten. Met als resultaat: verbinding, betere samenwerking, harmonie, prettiger (werk)sfeer en een organisatie of systeem die beter functioneert.

Aanpak en tijdsduur

Het Talentenspel voor groepen en systemen is maatwerk en duurt enkele dagen of dagdelen. De planning van de dagen en tijden kan in onderling overleg worden vastgesteld.

Voor meer informatie kunt u onderstaand aanmeldformulier invullen.

B. Combinatie: Het Talentenspel & Systeem Dynamiek

Als organisatie of systeem (van mensen) is het de bedoeling om samen bepaalde doelen te behalen. Daar wordt je als eindverantwoordelijke ook nog op beoordeeld terwijl je afhankelijk bent van de verschillende individuen binnen het systeem die invloed hebben op de te behalen doelen.

Werk je samen in een groep of maak je onderdeel uit van een systeem zoals een (samengesteld) gezin. Ben je directeur/ leidinggevende en mis je de onderlinge verbondenheid en synergie tussen de mensen. Afspraken worden niet nagekomen en doelstellingen worden niet gerealiseerd. Heb je de indruk dat er meer potentieel in de groep zit dan er uitkomt?

Dan is het talentenspel een interventie die jou en je groep of systeem kan helpen om op een nieuwer en diepere manier met elkaar te verbinden, elkaars potentieel te zien en te manifesteren, gezamenlijke doelen te behalen en tijd en energie te besparen.

Voor wie en wanneer?

Ben je benieuwd naar de dynamiek van elkaars talenten en (levens)missies als bijdrage aan de gezamenlijke (levens)missie? Wil je inzicht krijgen in wat de groep belemmert om hun missie te vervullen? Of wat er nodig is om de onderstroom in de groep weg te halen? Wil je als eindverantwoordelijke je innerlijke leiderschap volledig nemen? Ben je benieuwd naar de samenwerking en hiërarchie tussen de talenten in je team en je eigen positie als innerlijk leider? Bij deze werkwijze onthul je de zichtbare en onzichtbare dynamiek van je innerlijke leiderschap en wat je wel en niet nodig hebt om je innerlijke leiderschap volledig te nemen.

1. (Samenwerkings)partners
2. Organisaties en teams
3. Gezinnen

Wat bereik je ermee?

Binnen organisaties en systemen (gezinnen en teams) wordt Innerlijk Leiderschap vanuit het Talentenspel en Systeem dynamiek ingezet bij talentontwikkeling, organisatieontwikkeling, betere samenwerking en teambuilding. Het ontdekken van eigen talenten en die van je collega’s, partner of kinderen waardoor er effectief gebruik gemaakt kan worden van elkaars talenten. Met als resultaat: verbinding, betere samenwerking, harmonie, prettiger (werk)sfeer en een organisatie of systeem die beter functioneert.

Aanpak en tijdsduur

De begeleiding vindt in 5 stappen plaats:
1. Iedereen heeft een individuele innerlijke leiderschapssessie doorlopen en kent eigen talenten en (levens)missie
2. Samenkomst van de groep met hun talenten en missie
3. Opstelling van Interne samenwerking groepstalenten
4. Opstelling van groepstalenten en groepsmissie
5. Evaluatie en eventuele coaching

Groepsleiderschap met Het Talentenspel in combinatie met Systeem Dynamiek duurt enkele dagen of dagdelen. De planning van de dagen en tijden kan in onderling overleg worden vastgesteld. Voor meer informatie kunt u onderstaand aanmeldformulier invullen.

Aanmelding

Na aanmelding volgt een intake gesprek waarvan het eerste half uur gratis is.

    Kies datum of selecteer anders: